levend aas... hoe te bewaren

Wasmotten : Een absoluut topaas voor de forelvisserij; hoe bewaar je deze het beste.

Bewaar ze op een koele donkere plek (kelder, schuur, frigo). De beste temperatuur om deze te bewaren zit tussen 8 en 10 graden. Je kunt ze ook wat koeler zetten zoals in de frigo. Zet de wasmotten in hun verpakking in een kartonnen doosje, het karton zal het vocht in de frigo opnemen, tijdig veranderen. De wasmotten kunnen niet zo goed tegen een vochtige omgeving.

Regenwormen : kan je goed bewaren in voedingsrijke, vochtige potgrond. Als voeding kan je een blaadje sla of aardappelschil geven. Een donkere kille plek hebben ze nodig , regenwormen kunnen niet zo goed tegen het daglicht.

Moriowormen : een absolute lekkernij voor de forel. Deze worm bewaar je het liefst op een droge en warme plek (tot 30°). Voeg er af en toe een stukje appel, wortel, aardappel toe zodat het vochtgehalte in de bewaardoos hoog blijft. Op deze manier kan je de wormen zeker meer dan 30 dagen bewaren. Ze kunnen niet tegen koude.

Meelwormen : Deze bewaar je het best op kamertemperatuur. Als voeding kan je ze zemelen, gedroogde wortel of sinaasappelschil geven. Laat de bewaardoos niet te vochtig worden want daar kunnen ze niet goed tegen. Op deze manier kun je meer dan 30 dagen bewaren.