Powerbait : vissen met verschillende kleuren

Powerbait, het meest succesvolle aas voor op forelvissen. In alle kleuren, geuren en smaken, met of zonder glitter. Het is gemakkelijk te bewaren en laat zich perfect bewerken. Je vormt er met wat enige kennis een wokkel, lepeltje of andere vorm mee. Het is doeltreffend en zeer snel op de haak te plaatsen.

Ervaren vissers vormen deze vormpjes met de vingers, maar ook voor de beginnelingen zijn er handige hulpmiddeltjes. Tegenwoordig kun je verschillende vormpjes kopen waar je je favoriete foreldeeg induwt en klaar is kees.

 

 Verschillende kleuren, geuren en smaken heb je geprobeerd en toch lukt het niet zoals je wilt. Nu, is er wel een hulpmiddel waardoor je de forel bijtlustiger kunt krijgen, namelijk het combineren van verschillende kleuren.

Hieronder leg ik uit om niet te werken met één kleur maar met meerdere kleuren foreldeeg. Door meerdere kleuren te combineren krijgt men contrastkleuren. Deze combinatie kan spectaculair uitpakken in het vangen van een forel. Je kunt sneller nieuwe foreldeeg aanbrengen en is gemakkelijker te bedienen als het regent, en bij een forel wedstrijd heeft het zeker al een voordeel, lekker snel op de haak en zo het water in en toch heb je maar enkele potjes nodig als basis; pellet / zwart / chartreuse / corn yellow / wit / orange / spring green, dit zijn mijn vaste kleuren die ik steeds bij mij heb en tegenwoordig heb je deze keuze ook met garlic (knoflook) geur en smaak.

 

Werkwijze contrastschijfjes 2 kleuren

 

-Neem één deel foreldeeg en rol deze uit totdat je mooie een slang krijgt, overal even dik

-Duw dit plat op de snijplank tot een dikte van 3 tot 4 mm.

-Leg 2 plakken op elkaar en duw ze voorzichtig aan.

-Neem de foreldeegsnijder en duw deze mooi tot onderaan in het deeg.

-Voorzichtig haal je hem terug naar boven.

-Met een potloodje steek je voorzichtig het schijfje uit de foreldeegsnijder.

-Deze bewerkingen herhaal je steeds tot het deeg op is.

-Neem een leeg potje powerbait om je schijfjes in te bewaren.

-Contrast kleuren werken goed in de vorm van een ducky, wokkel, lepeltje en geloof me,  forellen zijn er  dol op. De aanbeten zijn volgens mij een beetje agressiever, nou ja… welke forel kan niet zo’n lekker hapje weerstaan.

 

-Gebruik nooit teveel foreldeeg, hoe meer foreldeeg, hoe meer kans dat je een misser hebt.

-Zet de kromming van de haak altijd op het einde van je wokkel, ducky, lepeltje

-Gebruik geen te kleine haken (haakje nr. 5, 6)

-Probeer regelmatig een ander contrast.

-Wacht enkele seconden (10sec) om de haak te zetten bij een aanbeet.

-Hoe langer het aas in het water, des te groter de kans dat je een aanbeet krijgt.

-Sluit ná gebruik je potje foreldeeg, dit voorkomt uitdroging.

-Respecteer het reglement van de vijver als foreldeeg verboden is.

Kleurenpalet
Om jullie het gemakkelijk te maken, heb ik een kleurenpalet gemaakt. Zo kan je eenvoudig combineren en contrastschijfjes maken. Elk mogelijke combinatie is mogelijk van twee tot meerdere kleuren. Veel succes.