Vingertje-tiktechniek...

Voor hen die nog second thoughts hebben aan het tremarellageweld, maar toch belangstelling hiernaar hebben.. is er de vingertje-tikmethode. Het is heel simpel, minder vermoeiend en als je het goed doet, met resultaat.. !

Met een normale montage heb je een hengel, met op de hoofdlijn een (schuif)dobber van ca. twee gram. Dan een schuifloodje van twee gram of een glaslood van drie gram. Een stoppertje om de wartel te beschermen gevolgd door een drievoudige wartel met hieraan een onderlijn van ca. 80 cm. Mijn voorkeur is haakje nr. 6 met lange steel (gemakkelijk als je twee wasmotlarven wilt bevestigen). Het aas naar eigen inzicht, maar voorkeur gaat naar twee wasmotten (in de befaamde L-vorm).

Inwerpen zoals je gewend bent, alleen nu als je indraait je wijsvinger zó buigen, dat je wijsvinger de lijn raakt. Niet geheel knijpen zodat de lijn stopt, maar nét genoeg dat de lijn een beetje schokt. Met een normaal tempo indraaien en zie dat de dobber een beetje schokkend op het water danst; zo boots je de tremarella-techniek na.

 

Het kost je een stuk minder dan met een tremarellahengel en als je het goed doet, vang je net zo goed en misschien beter dan met een tremarellahengel. Velen heb ik deze techniek voorgedaan en zijn zeer tevreden met het resultaat! Probeer het eens!

 

Succes !

 

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl