Pro Eva zalmnet Tubertini...

Wij kennen het allemaal.. wanneer we een zalmforel of forel geland hebben, de haak schiet los en komt vast te zitten in het leefnet. Het gevolg: dat jij de haak los moet maken waarbij je de mazen van je net kapot trekt en in het ergste geval de haak in het net blijft zitten en daardoor je snoer ook nog eens afbreekt. Tubertini heeft hier wat voor ontwikkeld namelijk; Het nylon schepnet. Het voordeel van een nylon schepnet is, dat de haak zo goed als onmogelijk vast kan komen te zitten.


Door het nylon materiaal kan je de haak altijd makkelijk los krijgen, zonder dat je stukken van je net kapot trekt. Een ander voordeel is dat de nylon mazen een lichte doorzichtige kleur hebben, wat de forel minder afschrikt en het allerbelangrijkste is dat nylon sterk en vooral geurvrij is. 

We kennen het allemaal; een stinkend schepnet in de auto. Op zich is dat nog niet het probleem, maar als je thuis komt en je vrouw moet weg met de auto, dan wordt zij hier niet vrolijk van. 

 

Tubertini heeft twee verschillende soorten schepnetten. Namelijk één voor de gewone forel en één schepnet voor de zalmforel. Het gewone schepnet is voor forellen tot een kilo maar kan ook wel wat zwaarder hebben. Het andere schepnet is het Pro Eva zalm net. Dit schepnet heeft als voordeel dat er drijvers aan het schepnet zijn aangebracht. Hierdoor word het lichter om de zware zalmen naar binnen te trekken.


schepnetstangen 

Tubertini heeft daarnaast mooie lichte en sterke schepnetstangen in verschillende lengten. Deze zijn in 2,00, 2,40, 2,70 en 3,00 meter te verkrijgen. Doordat deze telescopisch zijn, nemen ze ook weinig ruimte in. De insteekopeningen zijn universeel dus alle stangen sluiten prima op jouw schepnet aan.
NB: Hij moet niet te kort zijn, daar anders de hengel kan worden overbelast en beschadigen tijdens het drillen met een schepnet met een te korte steel.

 

klik op product om naar product in de shop te gaan..

schepnetten
stangen

 

Fulco Wijnands,

©Promoteam.nl