Vissersdag...

Zaterdag 23 april wordt ons Rookoven plein voor de tweede keer omgetoverd tot een waar vissersparadijs. 

Vorig jaar hebben wij ons eerste Vissersdag gehouden met behulp van Jacob Brands van zeevissersbedrijf Vof Brands uit Urk. Deze dag was zo'n groot succes dat we het dit jaar nog een keer willen houden.

Op deze dag is er weer van alles rondom Nederlandse visserij te beleven; inspiratie op het gebied van bereiding van vis door middel van roken/barbequen en natuurlijk proeven. Tevens hopen de forelvijver H20 en forelshop.be u enthousiasmeren  met hun voorliefde voor forelvissen!! Verder hebben we nog een aantal grote namen uitgenodigd; Visspecialist Dries van de Berg en natuurlijk Jacob Brands! 

 

Dries van den Berg Visspecialist zal vertegenwoordigd worden door de rookmeester Andries Jansen. Hij zal deze dag Paling, Zalm, Rode Poon en Haring roken. Wat Jacob Brands in zijn vissersweek aan de haak slaat zal hij voor ons meenemen en samen met zijn Urkse tradities voor jullie bereiden. 

Barry van Diepen van Forellenvijver H20 uit Hattemerbroek en Forelshop.be waarmee wij de workshop Forel vissen en roken organiseren komen een rookdemonstratie geven en forelshop.be komen hun mooie visspullen promoten.

Ook zullen we je laten zien hoe je de verschillende soorten vis pekelt en rookt. 

Natuurlijk kun je dan ook van alles en nog wat proeven. Leerzaam en lekker!

 

Wisten jullie dat?

De paling die in Nederland en een groot deel van Europa en Noord-Afrika voorkomt heet eigenlijk Europese aal of paling. Of de naam paling dan wel aal wordt gebruikt, is plaatsgebonden. Zoals Antoni van Leeuwenhoek al schreef op 25 juli 1684: "Onder de visschen die onse rivieren of wateren voort brengen, kan ik maar twee soorten van visschen die men seijt dat geen schobbens hebben, de eene soort wort alhier genoemt Ael en Paling, en in andere steden wertse wel alleen met den naam van Ael genoemt".

 

Je bent welkom op zaterdag 23 april van 10:00 uur tot 15:00 uur!

Rookoven.com

Industrieterrein Lepelingen

Marconiweg 29

8071 RB Nunspeet (Nl)


Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl