3e wedstrijd "Forelshop Trout Cup serie A-Belgium" 14 mei 2016...

Vandaag was de 3e wedstrijd van Forelshop Trout Cup serie A-Belgium 2016. 

De Trout Serie A staat garant voor spektakel, ambiance en brengt forelvissers van alle landen samen. Laat hen ervaring delen en daardoor ontstaan veel nieuwe vriendschappen. 

Ditmaal werd de wedstrijd gehouden op forellenvijvers "Bergeinde". Al vrij vroeg kwamen de eerste deelnemers al aan uit Nederland, Duitsland, Wallonië en Vlaanderen om deel te nemen aan de Forelshop Trout Cup serie A-Belgium. Met een deelnemersaantal van 64 was het gezellie druk.

Top locatie om een wedstrijd te houden… ook voor gewoon vrij vissen is hier genoeg ruimte.. het was al vrij snel duidelijk waar de forel zich ophield, dus gingen de deelnemers zich snel aanmelden, in de hoop dat zij op die hotspots mochten beginnen. Nadat een ieder zich had gemeld en betaald, ging de loting van start. … daarna ging ieder rap naar zijn plaats om het visgerief (!) in orde te maken.

Onze DJ (Luc Bonne) was ook van de partij en gaf het startsein… wat een spektakel! De forellen werden in snel tempo links en rechts afgevangen… super! 

Rond 12 uur werden de hongerige maagjes gevoed met o.a. broodje worst, broodje hamburger.

De wedstrijd verliep in een ontspannen sfeer en vele toeschouwers zagen het spektakel aan.. velen hadden het forelvissen op deze wijze voorheen niet gezien en waren reuze enthousiast. Velen heb ik doorgestuurd naar de shop alwaar zij nieuwe spulletjes tot hun uitrusting konden toevoegen. Bij sommigen moesten er nog enige verrichtingen worden gedaan o.a. topoog op hengel te monteren (soms sneuvelt een hengel in de strijd…) zodat deelnemers weer aan de strijd konden deelnemen..

Uiteindelijk zijn er ruw geschat (p.p. 25 forellen uitzet)  1327 forellen afgevangen (ca. 86%), sommige deelnemers hebben hun vangst niet laten tellen dus al met al een goede score!

 

Ik wil even stilstaan bij de organisatie van dit spektakel en een woord van dank richten aan de Belgische Forelvisser  Federatie, alsook de leden van TeamForelshop.be. Zij zorgen er toch maar weer voor, buiten hun eigen werk, dat de wedstrijden, opbouw van shop, plaatsen van plaatsnummers, banners enz. perfect geregeld is. Chapeau!

Ook dank gaat uit naar de sponsoren, want zonder hen zou dit topevenement niet mogelijk was.  Oxford Belgium, Berkley, Tubertini, TFT Belgium en TFT Duitsland, Tackle Max, SAGIP, Mauri Bikes, AG Intex, Reclamemaker.be, Driesen & Thijs vof, vancoillie plastics en uiteraard ForelShop.be.
 

Op naar 4e wedstrijd (duo) “Forelshop Trout Cup serie A-Belgium 2016” en wel 25 juni bij forellenvijver Dennenhof te Baal-Tremelo  !

 

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl