Stephane Geens Trout Memorial Cup

Vandaag, 4 september 2016, was de Stephane Geens Trout Memorial Cup 

 

De hele dag was er de Memorial Stephane Geens Cup, een viswedstrijd ter ere van de overleden zaakvoerder. Rond de visvijver stonden 160 mensen om Stephane Geens te herdenken. Tijdens de middag spraken zijn zus Kristel en vriendin Chris de menigte toe. Al met al een emotioneel gebeuren.

 

Al vrij vroeg kwamen de eerste deelnemers al aan uit Nederland, Duitsland, Wallonië en Vlaanderen om deel te nemen aan de Stephane Geens Trout Memorial Cup. Met een deelnemersaantal van 37 duo’s was het echt wel reuze druk. Ieder was druk bezig zijn visgerief (!) in orde te maken. Nadat een ieder zich had gemeld en betaald, ging de loting van start. Onze DJ (Luc Bonne) was ook van de partij en gaf het startsein… wat een spektakel! De forellen werden in snel tempo links en rechts afgevangen… super! 

 

Rond 12 uur werden de hongerige maagjes gevoed met o.a. een BBQ met veel lekkers.

De wedstrijd verliep in een ontspannen sfeer en vele toeschouwers zagen het spektakel aan.. 

Tijdens de wedstrijd werd er door vrienden en familie een herdenkingsmoment gehouden voor Stephane Geens, de zaakvoerder van bistro en visvijver The Pond, die vorig jaar werd vermoord. Zus Kristel en vriendin Chris spraken de menigte toe alvorens de witte ballonnen werden opgelaten ter ere van Stephane.

 

Uiteindelijk zijn er ruw geschat 1063 forellen afgevangen (ca. 84%), sommige deelnemers hebben hun vangst niet laten tellen dus al met al een goede score!

Ik wil even stilstaan bij de organisatie van dit spektakel en een woord van dank richten aan de Belgische Forelfederatie, alsook de leden van TeamForelshop.be. Zij zorgen er toch maar weer voor, buiten hun eigen werk, dat de wedstrijden, opbouw van shop, plaatsen van plaatsnummers, banners enz. perfect geregeld is. Chapeau!

 

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl