Ghost-, TL2 dobber en glaskogels...

De laatste tijd vis ik, als de forel voorzichtig of niet bijt, met een uitgelode dobber, de TL2, en kan zeggen met succes!  Deze fixeer ik met een stoppertje vóór de dobber en twee ná de dobber; zodoende kan ik mijn diepte simpel instellen zonder dat mijn dobber na elke inworp verschuift!

Ik denk dat een vis zo min mogelijk moet zien van een montage en zich alleen maar hoeft te focussen op het aas… (het is jammer dat de wartels niet van glas zijn, anders was het nog minder zichtbaar geweest voor hen!)

 

Ik gun de TL2 even wat rust en heb een andere montage geprobeerd… een ghostdobber met een glaskogel.. wederom een montage zo min mogelijk zichtbaar voor de forel .. ook dit werkt gelijk aan mijn verwachting … met succes!

Glaskogels behoren tot de categorie glasgewichten, alleen glaskogels zinken sneller naar beneden, zodat je vrijwel direct kan slepend en/of statisch vissen, of de tremarellatechniek beoefenen! Voordeel ook van de glasgewichten t.o.v. loden gewichten is dat zij in het water minder wegen en zo voor de vis minder weerstand bieden.

 

Iemand die ook met zo’n soortgelijke montage heeft gewerkt ? laat je bevindingen weten…

 

om direct naar product in shop te gaan, klik op productnaam
TL2 dobber (Tubertini)
Ghost dobber/set (FTM)
Glaskogels

happy fishing!

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl