FTM Trout Lifter montage

FTM Trout Lifter montage

Nu het winter is en de forellen naar de bodem gaan (daar voelen zij zich nu prettiger daar de temperatuur het meest gunstigst is voor hen). Met een gewone (sleep)montage zal dit moeilijk gaan, daar de forellen niet snel reageren en diep liggen… Om effectief (passief) op bodemdiepte te vissen, gebruikt men deze montage.

Montage 1:

Schuif eerst de FTM Lifter (ronde drijvende kogel) op de hoofdlijn. Hierna de ovale drijver gevolgd door een tweetal gummi stoppers (dit om het verschuiven te verminderen tijdens inwerpen). Hierna siliconen stukje slang over de lijn schuiven. Aan het einde van de hoofdlijn een lus knopen.. lus hierin een onderlijn van ca. 40-70 cm. Schuif nu het siliconen slangetje over de knoop. Druppellood bevestig je aan de kogel.

Montage 2:

Schuif eerst de FTM Lifter (ronde drijvende kogel) op de hoofdlijn. Hierna de ovale drijver gevolgd door een tweetal gummi stoppers (dit om het verschuiven te verminderen tijdens inwerpen). Druppellood bevestig je aan de kogel. Aan het einde van de hoofdlijn een haak bevestigen. 

Zelf vind ik deze optie beter en gemakkelijker te doen.

Gebruik:

Raadzaam een forelhengel te gebruiken met een beetje body.. bijv. een FTM Extrema. Gebruik drijvend kunstaas (powerbaitdeeg) of bij levend aas bevestig een bolletje polypropyleen(piepschuim) met levend aas. Inwerpen en daarna wachten tot lijn strak staat… leg de hengel in de steunen, dan beugel van molen open en iets lijn geven… totdat je denkt dat je op goede diepte bent. Daarna beugel van molen dicht. Ná een tijdje kan je de lijn iets indraaien en weer afwachten..

opm.: je kan natuurlijk naar lijntje blijven kijken totdat je beet hebt… maar je kan ook een beetverklikker op de lijn schuiven, zodat deze visueel meldt dat je beet hebt..

Deze montage is perfect geschikt om in de winter op forel (of andere vissoorten) passief te vissen.

https://www.forelshop.be/new-ftm-serie-bin…/…/montage-lifter

beide video’s ter illustratie hoe montage te bevestigen en werking hiervan..

https://www.youtube.com/watch?v=zLQrnCgFCEI

https://www.youtube.com/watch?v=LAXXZhQo4kM

Happy fishing..

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl