Rattleballs (piloot ratel)

Dit is een drijvende kogel waarin een microrammelaar wordt gebruikt. De microrammelaar is een klein glaslichaam met hierin kleine stalen kogeltjes.

Door de Tremarella techniek toe te passen, slaan deze stalen kogeltjes tegen het glaslichaam en produceren daardoor een rammelgeluid dat een sterke aantrekkingskracht op de forel uitoefent.

Door het geratel lok je de vis van ver. Ze herkennen het geratel (herinnert de forel dat ze al kennen tijdens voeren bij forelkwekerij) en zullen de aanval inzetten. Als ze dichtbij de rattleballs zijn, zien ze het aas en zullen aanvallen.

Montage:

de rammelaar wordt simpelweg uit de drijvende kogel getrokken, dan wordt de lijn ingevoerd. Door de rammelaar nu in de kogel te schuiven, zit de kogel vast en kan het gemakkelijk worden verschoven naar de gewenste diepte. Het grote voordeel is dat rattleballs over en over gebruikt kunnen worden in tegenstelling tot normale drijvende kogels !!!

De Rattleballs kunnen gebruikt worden in combinatie met een drijvende sbirulino, Maracas, Calimero, maar ook alleen gemonteerd, is het zeer succesvol in kleine vijvers of aan de waterkant.

In de zomer wanneer de forel direct onder het wateroppervlak ligt, is dit echt een super montage.

Diameter: 14 mm

verkrijgbaar in 2 kleuren.. rood en geel

Rattleballs zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Forelshop.be.

https://www.forelshop.be/dobbers/408381

happy fishing,

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl