FTM Tubertini Enigma Trout

Ditmaal de FTM Tubertini Enigma Trout nr. 2 (3-8 gr) 3.8m | 145gr getest. De FTM Tubertini Enigma Trout nr. 2 bestaat uit 7 delen en heeft een zeer sensitieve top. De meeste vissers onder ons zullen de voorkeur geven naar een hengel die ligt in deze werpgewicht range. Hiermee kan je met zowel licht als iets zwaarder materiaal ( tot 8gr) prima uit de voeten. Gebruik je nog zwaarder materiaal en heb je wat meer werpvermogen nodig, dan is er nog de nr. 3 (4-10gr). Voor gebruik van loodketting en hele lichte montages kan je beter de nr. 1 (2-5gr) gebruiken. En het spreekt eigenlijk voor zich... maar de delen moet je voorzichtig uit elkaar trekken en ná gebruik voorzichtig in elkaar schuiven!

 

De eerste indruk

Het is een mooi afgewerkte tremarellahengel wat je van Tubertini kan verwachten en ziet er strak uit. De hengel ligt lichter in de hand dan voorgaande Tubertini hengels. Hij doet mij denken aan de Rainbow Trout, alleen ziet deze FTM Tubertini Enigma Trout nr. 2 er strakker, degelijker uit en zwiept iets soepeler dan de Rainbow Trout. Pluspunt!

 

materieel die ik gebruikt heb voor deze test:

- FTM Tubertini Enigma Trout nr. 2

- Molen Tubertini Ryushi 2000FD

- Hoofdlijn 0.18mm (red fluorocarbon coated) 

- 3 gram Trout Serie A Susi dobber

- 4 gram glas (short) + gummistopper 

- DAM PTS 5-tons wartelketting 12kg

- Onderlijn Fluorocarbon 0.18mm ca. 80cm 

- Haak Gamakatsu LS-608N maat 6

Mijn ervaring

De werpeigenschappen zijn goed te noemen. Met 3 grams montage maak je met gemak verre worpen. Een beetregistratie voel je direct terug in de hengel. Prachtige actie dus. Wat me ook opviel was de mate waarin de top kon doorbuigen terwijl ik de zalmforel wilde landen. Geeft wel aan dat het gebruikte carbon van hoogwaardige kwaliteit is. Het verdient aanbeveling om bij gebruik van een tremarellahengel een landingsnet met een steellengte van ca. 2.40-3.00 meter te gebruiken... dit vergemakkelijkt het landen van de gevangen vis. Het is anders zo’n gestuntel om met een korte schepnet de vis te landen.. en voorkomt tevens dat de hengel mogelijkerwijs breekt !

 

Conclusie

Weer een succesnummer uit de stal van Tubertini.. echt een aanrader ! Echt veel hengelfun voor weinig geld! Serieus ! Wordt geleverd in stofhoes met een hardcover beschermkapje voor de gevoelige hengeldelen en ogen.

 

om naar product in shop te gaan, klik hier..

 

Tight lines!

 

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl