FTM Virus Spoon XP 5

FTM Virus Spoon XP 5 2.40m 1-6g – Spinhengel

 

De FTM Virus Spoon XP 5 spinhengel is zeer geschikt voor het spinvissen op forel en baars

De “met één hand te bedienen hengel” van FTM is zeer geschikt voor spinvissen op forel met kleine forelspoons(lepeltjes), forel spinners en andere kunstaas op forelvijvers en -beekjes. Daarnaast kan de Ultralight Spinhengel worden gebruikt voor vissen tijdens het kanoën op meren. Door de lichte constructie kan men het aas met slechts één hand uitwerpen, en biedt ook een bijna onvermoeid visplezier. Bovendien heeft FTM Virus Spoon XP 5 een lichte, robuuste, maar sterke ruggengraat, zodat een zalmforel kan worden gedrild en geland. De ultralight spinhengel bestrijkt een breed scala aan toepassingen op forel- en baarsvissen, met hun verschillende kunstaas, zoals kleine lepels, spinners en rubber aas.
 

conclusie: de hengel is een uitstekende partner voor spinvissen op kleine visvijvers op maar ook op grote meren.

Montage:

montage is heel eenvoudig. Aan de hoofdlijn bevestigt men een snap (snelclip om snel te kunnen wisselen van spoons) en hier clip je de spoon aan..

optie is aan de hoofdlijn een fluorocarbonlijn van ca. 2 meter te knopen en hieraan de snap te knopen waar je de spoon aan clipt. Andere mogelijkheid is dat je de spoon direct aan de hoofdlijn knoopt, niet aan het ringetje, maar aan de spoon.. alleen de mogelijkheid tot snel wisselen van spoon heb je dan niet!! Welke montage je ook verkiest, probeer het eerst dichtbij aan de waterkant, zodat je kan zien of de spoon waggelt/schommelt.. draaiende spoon is een no no!

 

Eigenschappen FTM Virus Spoon XP 5 Spinhengel

In meerdere lengten verkrijgbaar: 2.0 en 2.40mtr., Transportlengte: 106cm, Werpgewicht: 1-6g, Gewicht: 105g, 2-delig, Korte en tweedelige Duplon hengelhandvat, Ultralichte hengel, stabiele molenhouder (schroef)


link om direct naar shop te gaan..

https://www.forelshop.be/…/ftm-virus-spoon-xp-5-sp…/ok137286

 

happy spinning,

 

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl