Bokito ?? nee.. de Tubertini  GORILLA Trout

De GORILLA Trout is de opvolger van de legendarische troutkiller in de reeks  van Tubertini. Deze hengel maakt indruk met een strak design, een sterke ruggengraat en een goede actie.

Deze forelhengel is speciaal ontwikkeld voor het forelvissen. Bij het ontwikkelen van deze hengel heeft men het thema tremarella en sbirulino in het achterhoofd gehouden. 

 

De GORILLA Trout is een optimale hengel om sbirulino’s, bombarda’s ver te kunnen werpen..

Door de fijne top zijn ook voorzichtige beten gemakkelijk te herkennen. Een super hengel, die zelfs met grote zalmforellen en baarzen  wel raad weet (zelf had ik het genoegen om een belugasteur van ca. 1 meter met deze hengel te mogen vangen).

 

De hengel is vervaardigd van blank carbon fiber, hierdoor is de hengel licht, handzaam en zeer snel. 

De handgreep is bedekt met het beproefde "Light Rubber" materiaal. Dit zorgt voor een stevige grip, zelfs bij nat weer.

 

leverbaar in diverse werpgewichten: 

no. 1 3g – 10g 

no. 2 5g – 15g 

no. 3 10g – 20g 

no. 4 15g – 30g 

 

Een prima hengel voor een zeer gunstige prijs.

 

Klik hier om naar product in de shop  te gaan…

 

Veel hengelplezier !

 

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl

 


Enig idee waarom de medevisser naast u de vis eerder ziet…. ?

Een beetje visser heeft een zonnebril met gepolariseerde glazen standaard in zijn uitrusting als hij gaat vissen.. Niet alleen een must voor het spotten van forellen of andere vissoorten, maar een uitkomst voor als men hinder van laagstaande zon heeft met bijv. autorijden en andere activiteiten waar zonnestralen niet echt gewenst zijn.. Voordeel van kunststof frame en glazen is dat niet bij de eerste val gelijk de glazen of bril breekt… het kan tegen een stootje !

Het kiezen van een (zonne)bril is persoonlijk en daarom hebben wij een assorti aan zonnebrillen. Er is altijd wel een die bij uw uiterlijk past.. 

 

Luxe zonnebril met kunststof frame en spiegelcoated gepolariseerde glazen. Hiermee voorkomt u schittering en zijn uw ogen beschermd tegen schadelijke Uv-stralen. 

De bril wordt geleverd inclusief opberghoes.

 

klik hier om direct naar product in shop te gaan…

 

spot ze nu eerder dan uw buurman…

 

Ron Rothuis,

©Promoteam Forelshop.nl

 


Ftm Trout Lokstof new generation

Wanneer het kouder wordt, zakt de forel dieper naar de bodem. In deze perioden zien wij dat de forel moeilijk wil bijten. Het wil nog wel eens helpen om de reuk van de forel extra te prikkelen. Ftm heeft, vijf goede lokstoffen op de markt gebracht. Deze lokstoffen zijn speciaal ontwikkeld voor de forelvisserij. De lokstof is olieachtig en heeft een aantrekkelijke onweerstaanbare geur.

Door een paar druppels lokstof op het deeg te doen (of levend aas), kan de forel nét geprikkeld worden om sneller toe te happen. Door te slepen ontstaat er een lichte geurwolk, dit kan de forel net aanzetten tot bijten. Wanneer slepen niet helpt, ga dan met een bodemtaster of een loodje naar de bodem. Zorg dat de onderlijn van de wartel circa 50 á 70 cm is. Hierdoor merk je sneller wanneer je beet hebt dan wanneer je een langere onderlijn hebt. Draai het aas voorzichtig binnen en houd telkens één minuut rust en dan weer een paar slagen draaien. Naast dat de geur in de winter een hele belangrijke hoofd rol speelt, zijn trillingen erg belangrijk voor de forel. Op deze manier kan de forel zijn aas namelijk perfect lokaliseren.

 

Zelf heb ik wat testen gedaan en daarbij kwam de geur heilbot en lever, op powerbaitdeeg erg goed uit de test. De bienenmaden- en knoflookgeur deden het erg goed op de wasmotlarven.

Voor de koudere dagen is dit een echt een topper, die jou en jouw vismaten mooie verrassingen kunnen geven!
Forelshop.be heeft maar liefst 5 soorten in de shop!!! o.a. Heilbot, Lever, Bienenmaden, Wormen, en Knoflook. Ga snel naar de shop want ze lopen behoorlijk hard in deze periode.


Succes!

Klik hier om direct naar product in shop te gaan…


Fulco Wijnands,
©Promoteam forelshop.nl


TFT Bodemtaster… de laatste optie !

Nu het kouder wordt, gaan de forellen weer dieper liggen (zij zullen in de onderste lagen daar tot medio april blijven)… de vis reageert traag, dus slepen of stilliggen zal moeilijk worden… om een diepte van ca. 2,5 meter te bereiken, zal je een andere montage moeten gebruiken. 


Wil je, zonder je lijn in de war te gooien, toch op de bodem kunnen vissen ? Dan gebruik je een TFT bodemtaster. Dit is echt een effectief middel om vanuit de diepte toch je visjes te kunnen vangen.
Montage
Je schuift een TFT bodemtaster op je hoofdlijn (deze dient vrij te lopen), met daarna een stoppertje. Dan een 3-tons wartel en een onderlijn met min. 30 tot max. 120 cm.
Om op alle diepten te kunnen vissen, kan je een knijploodje van 0,40g aan de onderlijn, 30 cm van de haak bevestigen. Mocht je op deze diepte geen aanbeten krijgen, kan je het loodje hoger of lager schuiven. Werking

het werkt als volgt... je werpt in zoals je normaal met een andere montage doet... je stopt de lijn, zodat de TFT bodemtaster strak het water in gaat. laat de hengel rusten in twee hengelsteunen, en je houdt de bewuste 5 seconden regel in acht. Ná enkele minuten, 2, maak je enkele omwentelingen met de molen en laat het weer rusten... dan weer ná enkele  minuten twee omwentelingen etc. Bij een aanbeet zit het haakje meestal goed in de bek van de vis. Met een andere montage, glasloodje, loodje of sbirulino kan dit ook, alleen dezen woelen de bodem om en zal de forel niets zien en daardoor ook niet aanbijten..
De TFT bodemtaster zinkt verticaal af naar de bodem, en blijft zo staan. 

Een bodemtaster heeft de eigenschap, net als glas, lichter in water te zijn en heeft hierdoor bijna geen eigen gewicht meer en zal door in te draaien even van de bodem af komen om weer verticaal  het aas aan te bieden. 

 
Leverbaar in gewichtsklassen 6, 8, 10 en 15 gram

Probeer het... echt de laatste optie als een andere montage niets oplevert. Succes! 

klik hier om naar product in de shop te gaan

Ron Rothuis, 

©Promoteam forelshop.nl